Iako mnogi misle da su kumin i kim isto, kao i komorač i anis, kao i mirođija i kapar. Zapravo, ovo su potpuno različite biljke, koje imaju odrđene sličnosti.

Kumin (Cuminum cyminum)
KUMIN (CUMINUM CYMINUM)FOTO:
KUMIN I KIM
Iako potiču iz iste porodice biljka, kumin i kim ipak nisu isto, a razlikuju se i po mirisu i po ukusu.
Kim se u našoj zemlji uglavnom prodaje u zrnu, a koristi se kao začin za peciva i čorbe.

Kim (Carum carvi)
KIM (CARUM CARVI)FOTO:
Kumin se može pronaći isključivo u obliku praha, a prodaje se u prodavnicama „zdrave hrane”. Specifičnog je i veoma jakog mirisa, pa se zato preporučuje u malim količinama. O njegovim lekovitim svojstvima smo već pisali,a poželjno je uvrstiti ga u svakodnevnu ishranu.

Wikipedia
WIKIPEDIAFOTO:
KOMORAČ ILI ANIS
Vrlo slične biljke koje liče i po mirisu. Semenke komorača možete nabaviti u specijalizovanim radnjama, a koristi se kao začin za meso i još češće za ribu. Može se koristiti i kao čaj ili dodatak pecivu.

FOTO:
Anis po mirisu veoma podseća na komorač, ali ima za nijansu jaču aromu.
MIROĐIJA I KAPAR
Mirođija je veoma rasprostranjena u našoj zemlji, akoristi se kao začin i dodatak kuvanim jelima, sosevima i salatama.

FOTO:
Kapar je sasvim drugačija biljka koja raste uglavnom u mediteranskim krajevima. Koriste se isključivo pupoljci koji se najpre ukisele, pa potom dodaju jelima i salatama.
Izvor: ZENA.BLIC.RS